top of page

het 'afvaltraject'

"Help, mijn paard moet afvallen!"

Herkenbaar? Jouw paard heeft overgewicht en jij bent bang dat dit gaat zorgen voor gezondheidsproblemen. Wellicht heeft de dierenarts, instructeur of behandelaar jou erop gewezen dat jouw paard moet gaan afvallen.

 

Oké, jouw paard moet afvallen maar hoe pak je dit nu het beste aan? Je zal waarschijnlijk eerst gaan kijken naar het voer wat jouw paard krijg, maar ook beweging is een essentieel onderdeel van het 'afvalplan' voor jouw paard. Geef je wel voldoende beweging? Zorg jij ervoor dat jouw paard vet kan verbranden?

 

Een paard met zwaar overgewicht heeft meestal een slechte basis conditie. Dit komt omdat deze paarden meer gewicht met zich mee dragen + het gewicht van de ruiter, waardoor de belasting op pezen, banden, gewrichten en spieren hoger is. Het risico op overbelasting is dus erg hoog. Het is dus enorm belangrijk bij deze paarden om de juiste beweging te geven met de juiste belasting, balans tussen intensieve trainingsprikkel en hersteltrainingen. Daarnaast is het belangrijk om jouw paard te trainen in de 'vetverbrandingsfase', om het paard ook daadwerkelijk te laten afvallen.

 

Gelukkig kan ik jou hierbij helpen! Met mijn nieuwe intensieve begeleidingstrajecten maken wij samen een 'afvalplan' voor jouw paard, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor overbelasting én de gezondheid van jouw paard voorop staat.

 

Hoe ziet dit traject eruit?

  • Op basis van een nulmeting bepalen we het startpunt en de basisconditie van jouw paard, afhankelijk van de basisconditie wordt er gekeken naar de optimale duur van jouw 'afvalplan'.

  • Je gaat aan de slag met persoonlijke opbouw schema's voor 6-8 weken, gebaseerd op de basisconditie van jouw paard

  • Elke 6-8 weken vind er een vooruitgangsmeting plaats, om te kijken hoe jouw paard er op dat moment voor staat. Na deze meting ontvang je een nieuw opbouw schema.

  • Naast de voortgangsmetingen, zullen we ook evaluatie momenten inplannen om samen te overleggen en doelen te evalueren.

  • Je ontvangt een 'afval dagboek', waarin jij de voortgang kan bijhouden!

Wat kost het?

Geen enkel paard is hetzelfde en daarom is ook geen enkel afvaltraject hetzelfde. Na de nulmeting en het kennismakingsgesprek wordt er gekeken, wat de duur van jouw traject gaat zijn en of er eventuele extra hartslagmetingen nodig zijn. Je kunt kiezen uit een traject van 3 maanden, 6 maanden of zelfs 12 maanden. De trajecten starten al vanaf € 114,95 per maand!

Aanmelden!

Ben jij klaar om te starten met het afvaltraject? Vul onderstaand formulier dan in! Na het invullen kun je jouw kennismakingsgesprek online inplannen. 

Twijfel je nog en wil je graag meer informatie? Heel begrijpelijk! Geef dan in onderstaand formulier aan dat je nog twijfelt. Je kunt dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen voor al jouw vragen en meer informatie. Je zit nergens aan vast en er worden geen kosten in rekening gebracht. 

Afval traject voor paarden.png
bottom of page