top of page

conditie test

Inspanningstest

Tijdens de gestandaardiseerde test wordt de hartslag en snelheid van jouw paard gemeten. Er worden verschillende rondes gereden, op verschillende intensiteiten en snelheden, om te kijken wanneer jou paard moe wordt. Daarnaast wordt er nog een high intensity test afgenomen, om te kijken wat de snelheid van jouw paard is op een hoge intensiteit. Vervolgens worden de gemeten waardes geanalyseerd om de fitheid van jouw paard te bepalen. Deze meting wordt ingezet voor eventing paarden, om te bepalen welke galoptrainingen voor jouw paard gedaan moeten worden. 

De conditie test wordt bij voorkeur uitgevoerd op een galoppeerbaan. Indien je zelf in de omgeving geen galoppeerbaan hebt, zullen we samen overleggen welke mogelijkheden er zijn. In sommige gevallen kan een grote buitenbaan ook een uitkomst zijn, echter moet je paard wel tot een bepaalde snelheid komen. 

Het is raadzaam om na deze conditietest zelf te trainen met hartslagmeter met jouw persoonlijk trainingsschema, waarin specifieke galoptrainingen zijn opgesteld voor jouw paard. Zo ga jij goed voorbereid het crossseizoen in! Uiteraard is dit optioneel. 

Let op! Deze test wordt enkel gedaan met eventing paarden die al enkele weken galoptraining hebben opgepakt, zodat de conditietest representatief is. Uiteraard dien je de galoptrainingen rustig op te bouwen.

bottom of page