top of page

Verantwoord revalideren

Bij de start van een revalidatie periode is het enorm belangrijk dat de opbouw van jouw training passen bij de belastbaarheid die jouw paard op dat moment aankan. Door blessures neemt de belastbaarheid van een paard namelijk enorm af en dit betekend dat zij minder belasting aankunnen. Klinkt heel logisch, maar in de praktijk is het soms moeilijker.

819C7380-57D7-47C4-9D8C-A94EEDA51E82_1_201_a.jpeg

revalidatiebegeleiding

Door een goed opbouwschema, wat past bij de situatie van jouw paard, voorkom je eventuele terugvallen en voor al een goede revalidatie. Je gaat feitelijk de belastbaarheid vergroten, zodat jouw paard straks weer gewoon ‘de oude’ is. In veel gevallen krijg je globale richtlijnen van jouw dierenarts, maar een specifiek opbouwschema niet.

Dan kan dit revalidatietraject de oplossing zijn!

Mijn werkwijze

Hartslagmetingen geven enorm veel informatie over de werkelijke belasting die je een paard geeft en of deze belasting aansluit bij de belastbaarheid van jouw paard. Daarnaast geeft dit inzicht in hoeverre jouw paard nog ‘last’ heeft van de blessure. Een basismeting geeft namelijk inzicht in de belasting links- als rechtsom in alle gangen.

​

Aan de hand van de waardes van de hartslagmeting, wordt er een verantwoord opbouwschema voor jouw paard gemaakt. Hier probeer ik altijd te schakelen met dierenarts en eventueel andere betrokken behandelaars. Zo is het opbouwschema goed afgestemd op jouw paard. Dit schema zal over het algemeen voor 6 weken zijn en wordt weer opgevolgd met een controle meting.

​

Elke blessure is anders en ook elk paard is anders. Revalideren kost tijd en is nooit zwart-wit. Bij kleine blessures is een kort traject wellicht passend, maar bij grotere blessures is het soms beter om te starten met een langer traject. De duur en inhoud is afhankelijk van jouw behoefte, maar voor al ook de situatie van jouw paard. Daarom start ik altijd eerst met een intake sessie, om samen te kijken wat voor traject het beste aansluit bij jouw situatie. 

​

Tijdens een intake sessie vindt ook een nulmeting plaats. Deze is anders ten opzichte van een 'normaal' traject, omdat deze wordt aangepast aan de belastbaarheid van het paard op dat moment. Eventuele pijn of ongemakken in het lichaam worden hiermee ook in kaart gebracht. We zullen tijdens deze sessie ook uitgebreid praten over de blessure van jouw paard, behandelingen en adviezen vanuit de dierenarts. Aan het einde van de intake sessie overleggen we samen hoe het traject van jouw paard uit komt te zien, om zo het beste resultaat te behalen in de revalidatie. Tevens wordt overlegd of er wellicht aanvullende therapievormen of behandelingen raadzaam zijn om jouw paard goed te ondersteunen tijdens het revalidatie proces. 

maatwerk

Mijn huidige trainingstrajecten sluiten niet altijd aan bij een revaliderend paard, omdat de controle metingen korter op elkaar gepland moeten worden. Daarnaast zijn de opbouwschema's dus ook korter, om zo snel te kunnen schakelen bij eventuele afwijkingen. Daarom hanteer ik bij revalidatie trajecten op maat. Deze worden in overleg met elkaar samen gesteld, na een intake sessie. Deze sessie duurt ongeveer 2 uur en de kosten voor deze losse sessie bedragen € 125,00.

​

Een revalidatietraject is dus qua prijs ook verschillend, dus informeer gerust naar de mogelijkheden!

D422C937-C68B-4558-BFBF-025D6B101661_edi

Vraag informatie aan

Bedankt voor de inzending!

bottom of page