top of page

Samen voor een
Happy Athlete!

In een intensief begeleidingstraject gaan wij samen aan de slag om jouw trainingsmanagement te optimaliseren, om je paard fitter en gezonder te krijgen (en houden 😉). Tijdens een van de intensieve begeleidingstrajecten ben ik jouw sparringspartner voor jou paard en begeleid ik jou en jouw paard naar een happy athlete! 

herken je dit?

❌ Je bent voorzichtig in jouw trainingen, want je wilt je paard niet overtrainen. 

❌ Jouw paard heeft niet voldoende conditie en deze wil je graag verbeteren.

❌ Je hebt een jong paard om op te leiden en dit wil je graag op een verantwoorde manier doen.

❌ Je mist structuur in je trainingen en vind het moeilijk om deze goed in te plannen.

❌ Je moddert wat aan met jouw trainingen, maar hebt niet echt een concreet doel.

❌ Jouw paard heeft een gezondheidsprobleem, waardoor het belangrijk is om de trainingen bewust in te delen.

❌ Je vind het moeilijk om variatie en balans in jouw trainingen toe te passen.

❌ Jouw paard heeft een overbelastingsblessure gehad en dit wil je graag niet nog eens meemaken.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

intensieve trainingsbegeleiding

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Iedereen heeft andere doelen, een ander startpunt en andere behoeftes. Geen een paard is hetzelfde, dus daarom kijk ik altijd samen met jou naar de beste aanpak. In het traject kun je in ieder geval het volgende verwachten:

 

  • Een intake sessie met een nulmeting

  • Plan van aanpak

  • Persoonlijke trainingsplannen

  • Tussentijdse voortgangsmetingen

  • Maandelijkse (virtuele) evaluatie momenten

  • Naar behoefte: maatwerk!

Na de nulmeting wordt er samen een plan van aanpak gemaakt waarin concrete en realistische doelen worden geformuleerd. Wellicht heb jij als ruiter al een duidelijk doel voor ogen maar wellicht ben je ook nog zoekende naar jouw doelen. Samen gaan wij korte en lange termijndoelen stellen. Na aanleiding van jouw doelen kijken we samen wat jij en jouw paard nodig hebben om dit te bereiken. Dit kan natuurlijk op het gebied van trainingsmanagement, maar soms ook op andere managementgebieden. Denk bijvoorbeeld aan mentale coaching, instructie, voermanagement of een behandelaar (sportmasseur, fysiotherapeut of osteopaat). Voor dit laatste werk ik samen met fijne mensen die allemaal dezelfde visie delen om jou en jouw paard zo goed mogelijk verder te helpen!

 

Na aanleiding van de intake sessie en nulmeting krijg jij een persoonlijk trainingsplan voor jouw paard, waar jij 8 weken mee aan de slag kan. Jouw rijtechnische en conditionele doelen van jouw paarden vormen de rode draad in dit plan. Hierin worden jouw lessen en wedstrijden meegenomen. Door middel van dit plan kun je naar wedstrijden of lange ritten toe werken, met de juiste balans en voldoende variatie. Naast een ‘maandplanning’, ontvang je ook uitgebreide toelichting over de trainingen die jij kan doen op specifieke dagen. Het plan is niet in beton gegoten en is en blijft altijd flexibel.

 

Je hebt de keuze uit verschillende trajecten. Na de intake sessie worden de verschillende trajecten besproken en kijken wij samen naar het traject wat het beste zou passen bij jouw situatie. Uiteindelijk beslis jij zelf met welk traject jij wilt starten. Gedurende het traject zal ik jouw sparringpartner zijn voor jou en jouw paard!

Maatwerk

Elke situatie is anders, dus daarom is maatwerk op aanvraag ook mogelijk. Dit kun je aanvragen nadat we een intake sessie hebben gedaan. Dan kunnen wij samen kijken naar de mogelijkheden die voor jou passen. Dit kan bijvoorbeeld een goede uitkomst zijn, wanneer jouw paard een gezondheidsprobleem heeft. 

plan een intake sessie in!

begeleiding op afstand

Dit traject kan een vervolg zijn wanneer je bovenstaande trajecten hebt gevolgd en is enkel mogelijk als je zelf in het bezit bent van een hartslagmeter voor jouw paard.

 

Tijdens dit traject zal ik op afstand met jou meekijken naar jouw gemeten trainingen, sparren we over jouw trainingsplan en adviseer ik jou in het optimaliseren van het trainingsmanagement van jouw paard.

 

  • Wekelijks digitaal feedback

  • Maandelijks virtuele evaluatie gesprekken

  • 24/7 support

  • Mini-handleiding ‘Trainen met hartslagmeter’

neem contact op!
bottom of page